Házi készítésű vanília és csoki fagyi

Aki próbált már saját kezűleg fagyit készíteni otthonában, tudhatja, hogy ez nem is olyan egyszerű mutatvány. A tökéletes fagyi kulcsa a tökéletesen simára kevert krém, ez a titka annak, hogy kifogástalan fagyit készítsünk otthon. Azonban nem árt beszerezni egy fagyigépet, főleg, ha gyakran esünk neki fagyit készíteni, mivel saját kezűleg rendkívül sok időbe telik a krém összeállítása. De akkor sem kell elkeseredni, ha nincs otthon fagyigép, mert nagyon sok könnyen elkészíthető fagyi receptet találunk az interneten. Például a világ legkönnyebb házi fagyi receptjének is mondhatjuk a vaníliás és csokis fagyit. Nem kell hozzá mindössze csak tojás, cukor, habtejszín, vanília rúd és tej.

Az elkészítése is egyszerű, első lépésben a cukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük, majd bele tesszük a vanília rúd kikapart magjait is. Ha ez megvan, akkor hozzá adjuk a tejet és a tejszínt is, majd a vanília héját és a kis rózsa maximumán folyamatos keverés mellett felforraljuk. Amikor éppen elkezdene forrni, elzárjuk a gázt és sűrűn megkeverve kihűtjük. Ajánlott egy nagyobb tálba tenni és úgy be a fagyasztóba, és legalább 3-4 alkalommal körülbelül fél óránként jól keverjük át, majd hagyjuk rendesen megfagyni. Ezután lehet szépen adagolni kehelybe, tölcsérbe, kis tálba vagy a desszert mellé. A csoki fagyi recept elkészítésének lépése is tulajdonképpen ugyan az, mint a vanília fagyié, annyi különbséggel, hogy a hozzávalók között a vanília rúd helyett étcsokoládé és cukrozatlan kakaópor szerepel.