A színes ceruza készlet nemcsak a gyerekeknek készül

Minden gyerek a színezéssel kezdi a művészkedést, de néhány esetben ez többet jelent puszta múló szeszélynél. Egy minőségi színes ceruza készlet nagyszerű alapot ad az alkotáshoz, bár sokan kerülni szokták a színezést.

Valamiért úgy maradt meg bennünk ez a mozdulat, mint amit csak és kizárólag a gyerekek csinálnak, így felnőttként próbáljuk kerülni. Amennyiben körülnézünk a kortárs művészek között, akkor mindig találunk valakit, aki a ceruzákra esküszik. Tény és való, hogy a rajz sohasem lesz olyan élénk, mint a festék vagy a filc, azonban így is rengeteg lehetőséget rejt. Egy jó készlet legalább 12 különböző színt kínál, de vannak olyan, amelyek 24 vagy 48 darabosak.

Ha pedig azt is hozzávesszük, hogy bármikor dönthetünk az árnyalatok keveréke mellett, akkor még több rejtett lehetőségünk marad. Egy jó színes ceruza készlet nagyszerű alapot teremt az alkotáshoz és nem csupán gyerekeknek készül. Sőt! A legdrágább márkákat nem szabad a kicsik kezébe adni, mivel könnyen törnek és lényegesen többe kerülnek.