Így készülj fel a költöztetőkre

Már a költözés gondolatától is görcsbe rándul a gyomrod? A költözés időpontját már kitűzted, a költöztetőkkel leegyeztetted az időpontod, de úgy érzed elhamarkodottan döntöttél?

Hiszen hogyan lennél képes az egész életedet néhány hét alatt becsomagolni?

Tudjuk, hogy a költözés sok előkészülettel jár. A dolgaid bedobozolásától a költözés megtervezéséig rengeteg feladattal szembesülsz. Ne várj minden feladat elvégzésével az utolsó pillanatig, és próbáld meg élvezni a folyamatot.

Bemutatunk 5 egyszerű tippet, amellyel felkészülhetsz a költöztetők érkezésére.

Dobozold be megfelelően a dolgaidat

Attól függ, hogy milyen szolgáltatást választasz, azonban a legtöbb esetben neked kell gondoskodnod holmijaid gondos becsomagolásáról. Először győződj meg arról, hogy minden szükséges kellék és doboz rendelkezésedre áll a csomagolás megkezdéséhez.

A költözéshez szükséges lesz költöztető dobozokra, melyek hullámkartonból készültek. Ezek a dobozok különböző méretekben is elérhetőek, így a tárgyak méretéhez megfelelőt válassz. A hullámkarton réteginek száma növelhető, 3 rétegű doboz helyett például választhatsz 5 rétegűt, hogy ha nehezebb, törékenyebb dolgot is becsomagolnál.

Biztosan lesznek olyan tárgyaid, melyeket nem tudsz dobozba pakolni, ezeket akár buborékfóliával is körbetekerheted, majd leragaszthatod a 100%-os védelem érdekében.

Ha mindent becsomagoltál, próbáld meg súly szerint rendezni a dobozokat, hogy megkönnyítsd a bepakolást. Ügyelj azonban arra, hogy az ajtónyílást hagyd szabadon, hogy mindenki könnyen mozoghasson.

Ne felejts el címkézni

A költöztetők és a saját dolgodat is megkönnyítheted, hogyha felcímkézed az összekészített dobozokat.

Ragaszthatsz rájuk egy egyszerű matricát a benne található holmik nevével, vagy színkódokat is használhatsz.

Például a konyhába tartozó dobozokra kék színű címkét tehetsz, így a költöztetők tudni fogják, hogy az összes hasonló dobozt a konyhába kell letenniük.

Ezenkívül jelöld meg, hogy mely dobozok tartalmaznak törékeny tárgyakat, úgy, hogy a doboz minden oldalára jól láthatóan felírod a „TÖRÉKENY” szót. Költöztetőid hálásak lesznek!

Tájékoztasd a költözőket, hogy hol tudnak parkolni

Ez az apró részlet egyszerűnek tűnhet, azonban gyakran figyelmen kívül hagyjuk a költözés során. Nem számít, hogy kertesházból vagy emeletesházból költözöl, biztosítanod kell a költöztetőknek a parkolás lehetőségét.

Kertesháznál talán egyszerűbb a dolgot, hiszen van egy saját feljáród, esetleg egy udvar, ahova beállhatnak, ezzel szemben egy emeletesháznál nincs feljáró vagy kapubeálló, de még sokszor parkolóhely sem.

Próbáld meg időben megoldani ezt a helyzetet, hogy ne a költözés napján kelljen vele foglalkoznod.

Győződj meg arról, hogy a bútor könnyedén mozgatható az ajtón keresztül

Valószínűleg egy profi költöztetőcég gond nélkül meg tudja oldani a bútorok kihordását, ha azonban az ajtónyílások különösen kicsit, vagy a bútorok túl nagyok, a költöztetőknek szükségük lehet figyelmeztetésre.

Ha előre felkészülnek, hozhatnak magukkal megfelelő kellékeket.

Ne feledkezz meg a gyermekekről, kiskedvencekről

A költözés során az ajtó folyamatosan tárva-nyitva van, így elterelődhet a figyelmed, ha folyamatosan a gyerekeket vagy a háziállatokat kell szemmel tartanod.

Emellett pedig nem jó ötlet, hogy a gyermekek a nehéz dobozok közelében legyenek, vagy esetleg a költöztetőknek kelljen ügyelni arra, hogy kikerüljék a kiskedvenceket.

Kérj segítséget családtagoktól vagy bébiszittertől!

Biztonságos és stresszmentes költözésre vágysz?

Hadd mutassam be a Franko-költöztetést!

A cég költöztetésre specializálódott, így gond nélkül, szakszerűen elköltözteti ingóságaidat.

Nem érdemes egyedül nekiállnod ennek a hosszú feladatnak, ha van, aki leveheti a terhet a válladról.

A Franko-költöztetés 31 éve alakult, több évtizedes szakmai tapasztalatuk pedig lehetővé teszi, hogy nem csak belföldi, hanem nemzetközi költöztetéseket is vállaljanak.

Ne érd be kevesebbel egy megbízható, profi cégnél!