Koronavírus nyalókás gyorsteszt az omikron kimutatására!

Szerencsére már létezik olyan koronavírus gyorsteszt, amely az összes koronavírus-változatot kimutatja, beleértve az omikron és az IHU variánst is. Ilyen például az egylépéses Orawell koronavírus antigén nyalókás gyorsteszt. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni róla!

Idősek és gyermekek számára egyaránt kiváló tesztelési módszer

Az Orawell koronavírus antigén nyalókás gyorsteszt a tünetek megjelenésének első hét napjában alkalmas az emberi nyálban jelen lévő, koronavírus-specifikus N antigének kimutatására. Tehát a koronavírus korai diagnózisában nyújt hatékony segítséget. Ennek a gyorstesztnek a használatával mindössze 15 perc alatt kimutatható a jelenlegi koronavírus fertőzés.  Igazoltan az összes koronavírus-változat – beleértve az omikron és IHU variánst is – kimutatására alkalmas. A teszt egyszerűen elvégezhető, mindössze egyetlen lépésből áll és reagens folyadékra sincsen szükség hozzá. Professzionális felhasználásra lett kifejlesztve, idősek és gyermekek számára egyaránt kiváló tesztelési módszer. A Covid-19 antigén nyalókás gyorsteszt az egyik legmegbízhatóbb gyorsteszt a piacon, pontossága összesen 98,21 százalék.

Hogyan végezzük el a nyalókás gyorstesztet?

A nyalókás gyorsteszt esetében a tesztkazettát a megbontás után rögtön fel kell használni. Fontos, hogy a mintagyűjtés előtt a vizsgált személy kétszer köhögjön mélyről. Ezt követően körkörös mozdulatokkal körülbelül tízszer az ínyhez és a nyelvhez kell dörzsölni a szivacsos felületet. Ezután a nyelv alatt kell hagyni a szivacsos részt körülbelül egy-két percig. A kontroll (C jelölésű) csík megjelenését követően egy sík felületre kell helyezni a tesztkazettát, majd 10-15 percen belül le kell olvasni az eredményt. Az időre fontos figyelni, mivel 20 perc eltelte után érvénytelenné válik az eredmény. Az eredmények egyszerűen értelmezhetőek: ha két különálló piros csík jelenik meg, pozitívnak kell tekinteni a tesztet. Ez azt jelenti, hogy a vizsgált személynek jelenleg aktív koronavírus fertőzése van. Ha csak a C jelzésű kontrollterületen jelenik meg piros csík, az eredményt negatívnak kell tekinteni. Ha nem jelenik meg piros csík a kontrollterületen, nem értékelhető a teszt. Ugyanez igaz akkor is, ha csak a tesztterületen jelenik meg piros csík. A használati útmutatót mindenképpen figyelmesen el kell olvasni a használat előtt.

Honnan érdemes beszereznünk a koronavírus teszteket?

Carbon Medical webáruházban megbízható, minőségi koronavírus gyorstesztek és egyéb orvosdiagnosztikai eszközök közül válogathatunk. Szintén érdemes innen rendelni, ha fontos számunkra a gyorsaság, ugyanis garantáltan 1 munkanapos kiszállítást biztosítanak Magyarország egész területére.