A józanság az élet minden területén előny

Lehetünk akármilyen helyzetben egy dolog biztos. Ha józanok vagyunk, akkor minden problémát könnyebb megoldani. Biztosan mindenki élt már át kisebb-nagyobb nehézségeket az életben és megtapasztalta milyen tehetetlen érzés, amikor úgy érezzük nem tudunk valamit megoldani. Aztán várunk egy-két napot és máris eszünkbe jut egy ötlet hogyan tudjuk megoldani a problémát. Ehhez viszont az kell, hogy ne pánikoljunk és józanok maradjunk. Ha ilyen helyzetben az alkoholhoz fordulunk, akkor kevés esélyt látokok arra, hogy bármilyen ötlet is az eszünkbe fog jutni. Egy ilyen helyzetben pedig pont erre van szükség. Hogy higgadtak maradjunk és a megoldáson gondolkozzunk. Hiszen minden meg lehet oldani, csak rá kell jönni hogyan. Egy problémának több megoldása is van, ezért, ha már egy eszünkbe jut, akkor nyert ügyünk van. Viszont, ha teszünk róla, hogy az agyunk ne is tudjon a megoldáson gondolkozni, akkor egyből veszítettünk.

Ha valaki alkohol problémákkal küzd, akkor nincs könnyű helyzetben. Egy addiktológiai konzultáns sokat tud segíteni annak, aki igényli a segítséget. Ha valaki addiktológiai konzultánshoz fordul saját akaratából, akkor az már egy nagyszerű kezdet tud lenni. Hiszen az első lépés mindig a beismerés, hogy segítségre van szüksége, mert változtatni szeretne és rájön, hogy egyedül nem tudja ezt megtenni. Ezek az emberek választhatják a hagyományos csoportokat, ahová hetente egyszer eljár és mellette otthon neki kell megtenni a fontos lépéseket. De van egy olyan program is, aminek a segítségével nagyobb eredményeket lehet elérni, mint otthon és mint a hagyományos foglalkozásokon.

A Felépülők csapata létrehozott egy olyan bentlakásos programot, aminek köszönhetően a résztvevők eredményesen felépülnek az alkoholizmusból és a bent elért eredményeket hosszútávon is fent tudják tartani. Hogyan lehetséges ez?

A Felépülőket olyan emberek hozták létre, akik saját maguk is átélték azt, amit az alkoholisták, vagyis akiknek segíteni szeretnének. Ennek eredményeként egy olyan 28 napos programot tudtak létrehozni, ami valóban segít, hiszen pontosan tudják, hogy milyen nehézségeken mennek keresztül az alkoholizmus felépülő emberek. Tudják hogyan segítsenek nekik jól és milyen szabályok és keretrendszerek kellenek ahhoz, hogy a vágyat el tudják nyomni magukban és újra józanok lehessenek.

Az alkohol nagyon megnehezítheti egy ember életét, ha a mindennapi élet része lesz. Ha valaki nem tud magának megálljt parancsolni, akkor az alkohol veszi át az irányítást és azután nehéz kordában tartani a tetteket. Ha ezen változtatni szeretnél, vagy ismersz olyan embert, akinek ilyen problémája van és változtatni szeretne, akkor a Felépülők oldalán mindenképp megéri tájékozódni.

Miért Felépülők lett a nevük és nem Gyógyulók? A Felépülők csapata úgy véli, hogy az alkoholizmusból meggyógyulni nem lehet, csak felépülni. Innen jött a nevük is, ami nagyon találó és lényegre törő.

A 28 napos bentlakásos program 70-75%-os hatékonysággal működik. Ez már egy nagyon szép szám. Hiszen itt nagyon sokat számít a résztvevők akarata, őszintesége, tenni akarása és hajlandósága a változtatásra. Ha valakiben ezek tulajdonságok nincsenek meg, akkor nem is vehet részt a felépülésben. Minden jelentkező, aki részt szeretne venni a programban, egy állapotfelmérésen kell, hogy részt vegyen. Itt fontos az őszinteség, hogy meg tudják állapítani jelenleg az alkoholizmus mely szintjén jár az illető és ez alapján már meg tudják mondani, hogy neki való-e a program. Hiszen nem az a lényeg számukra, hogy minél több ember részt vegyen rajta. Nekik az számít sikernek, ha minél több embernek tudnak segíteni és az életüket meg tudják változtatni.

Ennek köszönhetően nem csak a felépülni készülő emberrel beszélgetnek, hanem a hozzátartozókkal is. Tudják, hogy nem lehet egyszerű a függőséggel küzdő ember környezetének sem és valószínűleg nem tudják hogyan segítsenek neki jól, ezért konzultációkat és előadásokat tartanak részükre is. A felépülésben nekik is nagy szerepük van, ezért rájuk is fordítanak kellő időt.

Ha valaki komolyan elhatározta magát és változtatni szeretne, van benne tenni akarás és józanul szeretné élni a mindennapjait, akkor a Felépülők nagyon szívesen segítenek ebben. Csak keresd fel őket és mindent meg tudtok beszélni személyesen.

Ne hagyd, hogy az alkohol győzzön, legyen neked nagyobb az akaraterőd!

Vélemény, hozzászólás?