Öntözéstechnika Budapest : több módszer áll rendelkezésre

Többféle öntözési módszer közül választhatnak a kertmesterek és persze a megrendelők egyaránt. Az árasztásos öntözéstechnika Budapest számos kerületében biztosan be fog válni. Mit kell erről tudni? Nos, amikor egy adott mezőgazdasági területet részben vagy teljesen elárasztanak vízzel, persze mesterséges módon, akkor erről a módszerről van szó.

Mi ennek a lényege? A legfontosabb célja a csapadék megfelelő utánpótlása és a termő terület javítása.  A modern házi kertek automatizált öntözésben ez nem igazán van jelen. Azonban néhány helyen szükség lehet erre, így a gyepet heti egyszer elárasztják a gazdák. A végeredmény pedig egy gyönyörű, gondozott kert. Egy másik öntözéstechnika Budapest városában a talajfelszín alatti locsolás.

Bár a csepegtető csövek között is létezik olyan, amely a földfelszín alá temethető, de a talajfelszín alatti vízpótló módszer elsősorban mezőgazdasági felhasználású. Hol fog ez beválni? Olyan helyeken biztosan nem okoz majd csalódást, ahol gabonát termesztenek és magas a talajvíz szintje. Mesterségesen ezt bizonyos ideig a gyökerek szintjéig duzzasztják és így juttatják a vizet a megfelelő helyre.

Öntözőrendszer kiépítése: fő cél a fenntarthatóság

Egy modern kertnél alapvető fontosságú a fenntarthatóság, a gazdaságosság és persze az esztétikum. Az öntözőrendszer kiépítése a szabadidőkertekre fókuszál mostanság, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen olyan területekről van szó, amik szépek, egyszerűen karbantarthatók és nem utolsó sorban mindenféle igényt kiszolgálnak. Azért annyira elterjedt a szabadidőkert, mert a felgyorsult világban sok tulajdonosnak se kedve, se ideje túl sok időt tölteni a kert gondozásával.

Az öntözőrendszer kiépítése során ezt pedig figyelembe veszik a kertmesterek. Ezért is annyira fontos, hogy gyorsan és könnyen rendben tartható legyen a kert, hiszen abban az esetben is, ha nem saját maga gondozza a kertjét, nem mindegy, hogy mekkora kiadással jár. Ami még előny, hogy a kerttervezéskor remekül használhatók a különféle stílusjegyek, akárcsak a mediterrán vagy a minimalista dizájn.