Mennyi nyugdíjat kapok? Kalkulátorral kiszámolhatod

Ha téged is érdekel, hogy mennyi nyugdíjat kapsz majd várhatóan az államtól, akkor itt  kiszámolhatod. A nyugdíjkalkulátor 3 kattintással képes kiszámolni a nyugdíjat. Az életkor és a nettó fizetés megadása után már csak az email címünket kell megadni és küldik is számunkra a várható nyugdíjunk összegét. Mielőtt megkapnánk az emailt üljünk le egy székre, mert meglepő eredményt fogunk kapni. A kalkulátor a 2018-ban érvényes nyugdíjszabályokat veszi figyelembe, így ez alapján végzi el a számításokat. Az életpálya átlagfizetést a jelenlegi bérből kalkulálja ki, hogy minél valósabb eredményt kapjunk.

Azok, akiknek csak az állami nyugdíjra lehet majd támaszkodniuk, már most jobb, ha felkészülnek a legrosszabbra, hiszen a jelenlegi fizetés töredékét fogják nyugdíjasként megkapni. Elég lesz ez az autó fenntartására, a rezsi kifizetésére, a még nyugdíjas korban is meglévő hitelek fedezésére? Természetesen ezt a sort még hosszan folytathatnánk. A nyugdíjszámításnál egy nettó életpálya átlagkeresettel számolnak és csak a ledolgozott időszakra. A ledolgozott évek számával arányosítják ezt az összeget és így kapják meg a végső nyugdíj összegét. Az ONYF 1988 január 1-től képes a szolgálati időt vizsgálni, itt figyelembe veszik a különböző juttatásokat és valorizációs eljárással nettósítják az összeget. Ha megkapják a nettó összeget, akkor megnézik a jogosultsági időt. Ez az az időszak, amikor ténylegesen fizettük a nyugdíjjárulékot.

 

Akik 100% életpálya nettót szeretnének kapni, azoknak minimum 50 év jogosultsággal kell rendelkezniük, már ami az időt illeti. 2015 évben a nyugdíjminimum például napi 950 Ft-ot tett ki. Most vajon mennyit költetsz el egy nap alatt? Természetesen, akik magasabb nyugdíjat szeretnének, már most elkezdhetnek ennek megvalósításán dolgozni. A nyugdíjrendszer nem fenntartható ezért adóvisszatérítési lehetőséget kínálnak fel. Éves szinten maximum 280 000 forint adóvisszatérítést lehet igénybevenni. Önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíj előtakarékossági számla és nyugdíjbiztosítás lehet a megoldás az öregkori megélhetésre.