üvegezés

Tényleg megnőttek az üvegezés árak Budapesten?

A lakásfelújítás, hőszigetelés kapcsán gyakran találkozni olyan véleményekkel, melyek elégedetlenségről árulkodnak az alapanyagok áraival összefüggésben. Nincs ez másként akkor sem, ha üvegezésről van szó. Minden csak viszonyítás kérdése, így rendszerint a saját anyagi helyzet függvényében érezzük túlárazottnak vagy éppen megfizethetőnek egyik-másik szolgáltatást.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt sem, hogy a választott szakemberen nagyon sok múlik. Az uvegezes.info-hoz hasonló weboldalakon könnyen követheti, hogy jelenleg hol mozognak az aktuális üvegezés árak a fővárosban. Az árak attól is függenek természetesen, hogy milyen üveg típust választunk. A hőszigetelő üveg, a biztonsági üvegek és a katedrál üvegek iránt különösen nagy érdeklődés mutatkozik.

A tél közeledtével egyre többen keresik a nyílászáró felújítást, javítást is, hiszen ezzel a jobb záródás és így a hőszigetelés érdekében is lehet tenni. Az úgynevezett svéd bemarásos technológia kiválóan alkalmas az ablakok utólagos szigetelésére, így nem kell azonnal a méregdrága nyílászáró cserére költeni. Az üvegfelületek az erkélyek esetében is kiemelt szerephez jutnak, így ha ilyen téren is gondolkodunk, akkor érdemes lehet olyan szakembert választani, aki erkélyfelújítás terén is áll rendelkezésre.

A megbízhatóság kiemelt jelentőséggel bír, így az üvegezéssel, nyílászárókkal tevékenykedő profik között is kifejezetten olyat célszerű keresni, aki korrekt árajánlattal és pontos munkavégzéssel szolgálja az otthon kényelmét és a megrendelői elégedettséget.

Mivel az üvegfelületek az elsőszámú védelmi vonalat is képezik az otthon és a külvilág között, ezért azok kiváló állapota nélkülözhetetlen. Váratlan ablaktörés esetén azonban ne tartsunk attól, hogy csak horror összegekért tudjuk majd megcsináltatni ezt a kétségkívül nélkülözhetetlen feladatot. Az alap üvegárak nem emelkedtek jelentősen. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a jó szakemberválasztás rendkívül lényeges. A részletes tájékoztatás, a korrekt árajánlat és a tisztességes hozzáállás még mindig kifizetődőnek bizonyul. A meglepően olcsón dolgozó szakemberekkel szemben azonban érdemes óvatosnak lenni, hiszen korántsem biztos, hogy azt a színvonalat kapjuk majd tőlük, amilyet elvárnánk. Ne feledje, közeledik a hideg időszak, amikor az energiatakarékosság apropóján sem mindegy, milyen állapotban vannak az ablakok!

About the Author