Nem kell, hogy a home office fájjon! Néhány aprósággal sokat tehetsz ez ellen!

Ehhez olyan körülményeket kell otthon teremtened, ami pozitívan hat a munkavégző képességedre, és persze nem utolsó sorban az egészségedre.

Most, hogy az egészségügyi helyzet (a cikk írásakor sajnos még nincs meg a korona vírus ellenszere, ami remélhetőleg hamarosan változik: ) ) miatt elterjedt az otthonról dolgozás, vagyis az otthoni munkavégzés fontos , hogy figyelmet fordíts arra, hogy az íróasztalodnál töltött idő is valóban minőségi legyen.

Mire gondolunk?

  • tedd hangulatosabbá, elviselhetőbbé a „munka állomásodat” például egy-két szobanövény máris sokat segíthet ezen
  • nagyon, de nagyon fontos – ha nem szeretnél később egészségügyi panaszokat -, hogy figyelj a helyes testtartásra

A legtöbb ember órákon keresztül ül az íróasztalánál helytelen pozícióban, ami mozgásszervi panaszokhoz vezethet.

Ha meg már itt a baj akkor használhatsz testtartás javító hátpántot, ami már napi 10-20 percig tartó viselésével is csökkentheti a hátadban sugárzó fájdalmakat. A hátpánt használatával egyébként is jelentősen csökkenthető a nyak- és hátfájás, amelyet a sok ülés és a monotonitás okoz.

Fontos figyelembe venned, hogy az otthoni székek nem arra vannak kitalálva, mint a profi irodai forgószékek, ezért különös figyelmes kell fordítanod munka közben a testtartás javítására. Ha meg szeretnéd egy kicsit felspékelni a székedet csak tegyél rá egy olcsón beszerezhető deréktámaszt vagy valamilyen hát támaszt.

Munka után pedig ne felejtsd el átmozgatni elgémberedett tagjaidat a jól megérdemelt pihenés előtt. Home Office eszközök, és kiegészítők ››

Ha egyébként más hasznos dolgot keresel otthonra akkor is érdemes körülnézned még az Otthoni Cuccok webshop-ban.

About the Author