MI AZ A FÉNYÁTERESZTŐ FÜGGÖNY?

Sokféle fényáteresztő függöny fajta van, amelyekkel feldíszítheted a lakás számos helyiségének ablakait. Jól mutatnak a szobában, gyerekszobában, hálószobában, konyhában az előszoba ablakain.

Szerepük elsősorban az, hogy ne lehessen „csak úgy” belátni az adott helyiségbe, vagyis diszkréten kívül tartja a kíváncsiskodó tekinteteket. A fényt beengedik, de azt megtörik és igy egyfajta árnyékoló szerepe is van, mivel, hogy a nap sugarait is megszűri, igy adva a helyiségnek meghittséget és ízléses megjelenést, de persze mindvégig biztosítva a helység természetes világosságát.

Általában nagyobb felületeket takarnak. A leggyakoribb és legközkedveltebb fényáteresztő anyagú függönyök a nappaliba a következőek: organza vagy félorganza, voile (vagy magyarul fátyolszövet), sablé, taft és szatén.

Lehet a fényáteresztő függöny mintás, többszínű vagy egyszínű, pöttyös vagy csíkos, apróbb, valamint nagy mintákkal tűzdelt, vízszintes, és függőleges mintás… szóval csak a képzelet szab határt, hogy mivel szeretnéd díszíteni az ablakaidat, ha már fényáteresztő függönyt szeretnél vásárolni. A hagyományosnak mondható mintázatok, és anyag összetételek mellett ezen a területen is megjelennek időről időre az aktuális trendnek vagy divatnak megfelelő megoldások.

A fényáteresztő függönyök készülhetnek légies könnyed vagy jó tartású anyagból is.

Ha szeretnél prémium minőségű elegáns stílusos fényáteresztő függönyt az otthonodba akkor keresd fel a Függöny Sarok webáruházat.

 

About the Author