Játék gyerekeknek, vagy nem csak nekik?

Ha meghalljuk azt a szót, hogy PlayStation, vagy játékkonzol, vagy virtuális valóság, egyből a nagy gamerekre gondolunk, akik néha összekeverve a játékot és a valóságot, éjt nappallá téve csak a képernyő előtt ülnek, és csak játszanak, játszanak, és megállíthatatlanul csak játszanak. Pedig ez közel sincs így, hiszen például a virtuális valóság nem csak kifejezetten a játékimádóknak készült. Készülj, mert bevezetünk a nem csak gamerek világába!

Virtuális valóság

Mi is az a virtuális valóság? Egy elképzelt valóság, ahol nem vagy ott, mégis közel érezhetsz magadhoz mindent. Mire van szükséged? Egy headsetre, amelyet egy erős PC-hez vagy PlayStation 4-hez csatlakoztathatsz. Ennek segítségével lehetőséged van különféle játékokat játszani, de messzi tájakat is megismerhetsz, és olyan élményekben lehet részed, amit élőben soha nem tapasztalhatnál meg. A virtuális valóság rendszere nem csak a gamereknek lett kitalálva. Ma már igen nagy népszerűségnek örvend az oktatásban, az egészségügyben, az építészetben és még a hadseregben, harci és repülési szimulációk során is gyakran alkalmazzák. Ha szeretnél többet megtudni a virtuális valóságról, a HTC VIVE legfejlettebb virtuális valóság rendszeréről, tájékozódj az Alza webshopjában.

Játékkonzolok kicsiknek és nagyoknak

A konzoljátékok nagyon sokrétűek és változatosak. Sokféle téma közül válogathatunk, mint akció, stratégiai, sport és logikai játékok, így a kisebbek, a nagyobbak és még a felnőttek is találnak kedvükre valót. A gyerekeknek egy kellemes kikapcsolódás, míg a felnőtteknek egy hihetetlenül jó stresszlevezetés lehet munka után.

Alapvetően két típus közül válogathatsz: TV és hordozható játékkonzolok. A kínálatban megtalálható a PlayStation 4 konzol, amely egy nagyszerű grafikai világot és mozgásérzékelést biztosít a felhasználók számára.

A konzolok között fellelhetők a Microsoft Xbox One konzolok. Az Xbox X és az Xbox S is lenyűgözhet. Az előbbinek a 4K felbontása és az elegáns megjelenése, míg az utóbbinak a kisebb mérete és a fehér színe vehet le a lábadról. Ha az Xbox Live szolgáltatást választod, akár ismeretlenekkel is játszhatsz és különböző extra tartalmakhoz és funkciókhoz is hozzáférhetsz.

A játékkonzolok sorában az NVIDIA Shield konzol és multimédiás központ, a Nintendo és a Retro konzolok is megtalálhatók. Az, hogy melyiket választod, csakis azon múlik, hogy milyen élményekre vágysz.

A PlayStation 4 és a PlayStation 5 is lenyűgözhet. Az előbbit a játékkonzolok koronázatlan királyának is tartják. A PlayStation 4 játékkonzollal egyedi játékokat játszhatsz kiváló grafikai teljesítménnyel. És, hogy miért válaszd a PS5-öt? Alacsony áron szerezheted be és akár 7 évig élvezheted a játékújdonságokat. További előnyök, hogy exkluzív játékokban lehet részed, kényelemes a vezérlése, és ha PlayStation 5-öt vásárolsz, voltaképpen egy multimédiás központba ruházol be.

A fotó forrása:
DisobeyArt / Shutterstock.com

About the Author