Így készül a tökéletes gél lakk otthon

Napjaink egyik legnépszerűbb lakkozási technikája a gél lakkozás, ami többek között egyszerűségének, természetességének és tartósságának köszönhető. Az elkészítése összetettebb, mint a hagyományos lakkozás esetében, azonban alapos felkészüléssel és a lépések pontos ismeretével tökéletesen kivitelezhető akár otthon is.

 

Gél lakk készítése otthon

A heteken át tartós és szép gél lakk jó minőségű eszközöket és szakszerű elkészítést igényel. Öt lépésben mutatjuk be a tökéletes géllakk otthoni elkészítésének folyamatát.

 

Alapos tisztítás

Ahhoz, hogy a lakk megfelelően hozzá tudjon tapadni a körmödhöz, fontos az alapos tisztítás, zsírtalanítás. Ha korábban volt rajta lakk vagy bármilyen egyéb anyag, azt először teljesen egészében távolítsd el.

 

A köröm előkészítése

A körömágybőrt óvatosan told vissza a körömről, ha szükséges, vágd le. Egy puha reszelővel reszeld meg a körmöd felületét – csak annyira, hogy bolyhos, matt felületet kapj! A felesleges port egy portalanító kefével távolítsd el. Ezután következhet az előkészítő, majd a tapadást előkészítő folyadék felvitele.

 

Gél lakkozás

Két rétegben kell felvinni a gél lakkot: elsőként az alapozó gél lakkot vidd fel a körmeidre, majd ezután, a tökéletes fedés érdekében, két rétegben a színes gél lakkot. A rétegek felvitele között fontos az UV vagy LED fény használata – ha felvittél egy réteg lakkot, tedd a fény alá a kezed, hogy megköthessen, így kerülheted el, hogy a lakk ráncos vagy buborékos legyen.

 

Lezárás

A korábbi rétegek mintájára a színes lakkra vidd fel a fényzselét(záróréteg) is, majd ezt is köttesd fény alatt 2-3 percig. A fixálás után használj ápoló olajat is a körömágyadra.

 

Eltávolítás

Az elkészítés a hagyományos lakkozásra hasonlít, azonban az eltávolítás kicsit bonyolultabb. A felső réteget (csak a fényzselét) reszeld meg, majd rögzíts gél lakk leoldó folyadékba áztatott vattát a körmeidre (pl. alufóliával). Körülbelül 10 perc elteltével egy bőrfeltoló pálca segítségével távolítsd el a már fellazult gél lakkot.

 

A gél lakk tehát otthon is bátran elkészíthető, azonban nagyon fontos a tökéletes, jó minőségű eszközök beszerzése, illetve a különböző lépések alapos elvégzése. Érdemes minél jobban utánajárni a pontos technikáknak, hogy tartós és szép gél lakkot készíthess. Ha mégsem kezdenél hozzá otthon, bátran kérd géllakk specialista, szakember segítségét.

 

 

About the Author