Csökkenhetnek a videokártya árak 2019-ben?

Végre fellélegezhet a gamer közösség. Nem is olyan régen, bizonyos modellek hiánycikknek számítottak a piacon, köszönhetően többek között a Bitcoin bányászoknak, akik nagymennyiségeben vásároltak fel különféle videokártyákat. Azóta jelentősen sokat javult a helyzet. A túlkínálat miatt jobb videokártya árakra lehet számítani az előző évhez képest. Most már mindenki megtalálhatja a pénztárcájának és az igényeinek megfelelő darabot.

Hogyha nem akarunk feltétlenül maximális grafikai beállításokkal játszani, akkor elég lehet egy GTX 1030, ami elég szépen hozza a kötelezőt és némi kompromisszummal ugyan, de remek játékélményt lehet kicsikarni belőle. Mielőtt ráböknénk az első modellre, amely kedvező áron található a kínálatban, fontos figyelmet fordítani a hűtésre, mert ez meghatározó lehet a kártya élettartamát illetően. Aki eSport címekkel szeret játszani, annak fontos a magas FPS, ezért egy GTX 1050 vagy egy 1060-as lesz a megfelelő választás.
Ugyanez a helyzet AMD téren is. Már nem titok, hogy idén nagyra készül az nVidia vetélytársa, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mit kínálnak majd az új Radeon RX 5000-ek. Sokan azért szeretik a gyártó termékeit, mert ár tekintetében jobban megérik, mint egy méregdrága GeForce. Ám mégis sokan vannak olyanok, akik semmi pénzért nem cserélnék le az nVidia termékeit, a konkurencia modelljeire. De hát, kinek a pap, kinek a papné. Olyan dolog ez, mintha az iPhone-t és Androidos okostelefonokat használók között próbálnánk eldönteni, hogy melyik tábornak van igaza. Minden videókártyának megvan a maga előnye és hátránya.
Mindkét gyártónak vannak jobban és kevésbé bevált modelljei. Akik nem ismernek kompromisszumokat a gépfejlesztés terén, azok valószínűleg imádni fogják az új RTX modelleket. A 2060-as és 2080-as modellek az nVidia legújabb technológiát képviselik és utolérhetetlen, fluid játékélményt biztosítanak. Kiváltképp a tripla-A címek esetében figyelhető meg, hogy a felsőkategóriás kártyák olyan részletgazdagságot és effekteket tárnak a szemünk elé, amiktől még a veterán gamerek álla is leesik.

About the Author