Így készülj fel a költöztetőkre

Már a költözés gondolatától is görcsbe rándul a gyomrod? A költözés időpontját már kitűzted, a költöztetőkkel leegyeztetted az időpontod, de úgy érzed elhamarkodottan döntöttél?

Hiszen hogyan lennél képes az egész életedet néhány hét alatt becsomagolni?

Tudjuk, hogy a költözés sok előkészülettel jár. A dolgaid bedobozolásától a költözés megtervezéséig rengeteg feladattal szembesülsz. Ne várj minden feladat elvégzésével az utolsó pillanatig, és próbáld meg élvezni a folyamatot.

Bemutatunk 5 egyszerű tippet, amellyel felkészülhetsz a költöztetők érkezésére.

Dobozold be megfelelően a dolgaidat

Attól függ, hogy milyen szolgáltatást választasz, azonban a legtöbb esetben neked kell gondoskodnod holmijaid gondos becsomagolásáról. Először győződj meg arról, hogy minden szükséges kellék és doboz rendelkezésedre áll a csomagolás megkezdéséhez.

A költözéshez szükséges lesz költöztető dobozokra, melyek hullámkartonból készültek. Ezek a dobozok különböző méretekben is elérhetőek, így a tárgyak méretéhez megfelelőt válassz. A hullámkarton réteginek száma növelhető, 3 rétegű doboz helyett például választhatsz 5 rétegűt, hogy ha nehezebb, törékenyebb dolgot is becsomagolnál.

Biztosan lesznek olyan tárgyaid, melyeket nem tudsz dobozba pakolni, ezeket akár buborékfóliával is körbetekerheted, majd leragaszthatod a 100%-os védelem érdekében.

Ha mindent becsomagoltál, próbáld meg súly szerint rendezni a dobozokat, hogy megkönnyítsd a bepakolást. Ügyelj azonban arra, hogy az ajtónyílást hagyd szabadon, hogy mindenki könnyen mozoghasson.

Ne felejts el címkézni

A költöztetők és a saját dolgodat is megkönnyítheted, hogyha felcímkézed az összekészített dobozokat.

Ragaszthatsz rájuk egy egyszerű matricát a benne található holmik nevével, vagy színkódokat is használhatsz.

Például a konyhába tartozó dobozokra kék színű címkét tehetsz, így a költöztetők tudni fogják, hogy az összes hasonló dobozt a konyhába kell letenniük.

Ezenkívül jelöld meg, hogy mely dobozok tartalmaznak törékeny tárgyakat, úgy, hogy a doboz minden oldalára jól láthatóan felírod a „TÖRÉKENY” szót. Költöztetőid hálásak lesznek!

Tájékoztasd a költözőket, hogy hol tudnak parkolni

Ez az apró részlet egyszerűnek tűnhet, azonban gyakran figyelmen kívül hagyjuk a költözés során. Nem számít, hogy kertesházból vagy emeletesházból költözöl, biztosítanod kell a költöztetőknek a parkolás lehetőségét.

Kertesháznál talán egyszerűbb a dolgot, hiszen van egy saját feljáród, esetleg egy udvar, ahova beállhatnak, ezzel szemben egy emeletesháznál nincs feljáró vagy kapubeálló, de még sokszor parkolóhely sem.

Próbáld meg időben megoldani ezt a helyzetet, hogy ne a költözés napján kelljen vele foglalkoznod.

Győződj meg arról, hogy a bútor könnyedén mozgatható az ajtón keresztül

Valószínűleg egy profi költöztetőcég gond nélkül meg tudja oldani a bútorok kihordását, ha azonban az ajtónyílások különösen kicsit, vagy a bútorok túl nagyok, a költöztetőknek szükségük lehet figyelmeztetésre.

Ha előre felkészülnek, hozhatnak magukkal megfelelő kellékeket.

Ne feledkezz meg a gyermekekről, kiskedvencekről

A költözés során az ajtó folyamatosan tárva-nyitva van, így elterelődhet a figyelmed, ha folyamatosan a gyerekeket vagy a háziállatokat kell szemmel tartanod.

Emellett pedig nem jó ötlet, hogy a gyermekek a nehéz dobozok közelében legyenek, vagy esetleg a költöztetőknek kelljen ügyelni arra, hogy kikerüljék a kiskedvenceket.

Kérj segítséget családtagoktól vagy bébiszittertől!

Biztonságos és stresszmentes költözésre vágysz?

Hadd mutassam be a Franko-költöztetést!

A cég költöztetésre specializálódott, így gond nélkül, szakszerűen elköltözteti ingóságaidat.

Nem érdemes egyedül nekiállnod ennek a hosszú feladatnak, ha van, aki leveheti a terhet a válladról.

A Franko-költöztetés 31 éve alakult, több évtizedes szakmai tapasztalatuk pedig lehetővé teszi, hogy nem csak belföldi, hanem nemzetközi költöztetéseket is vállaljanak.

Ne érd be kevesebbel egy megbízható, profi cégnél!

About the Author