A legutóbbi téligumi teszt 2018-ban történt

A legutóbbi téligumi teszt 2018-ban történt

A téligumi teszteket minden egyes évben elvégzik és ennek összegzését érdemes is átolvasni. Bővebben: https://www.gumidirekt.hu/hirek.html?cimke=t%E9ligumi+teszt itt olvashatunk a legutolsó tesztről, hiszen a gumidirekt ezzel is segíti ügyfeleit a megfelelő és minőségi abroncs kiválasztásában. A legutolsó tesztek már elérhetők a honlapon, ezt érdemes is elolvasni, mielőtt abroncsot rendelünk. 2018-as évi tesztről érdemes tudni, hogy nem volt kiváló minősítést elért abroncs. A teszten jó minősítésű abroncsból sem volt annyi min az elmúlt években, így ez némi nyugtalanságra adhat okot. A gyártók egyre kevesebbet tudnak költeni a fejlesztésekre, így ez a tendencia a további évekre is várható.

Az ADAC évről évre lelkiismeretesen elvégzi a teszteket, ezzel is segítve a téligumi vásárlás előtt állókat. Az eredmények ugyan elmaradnak a várttól, mégis nézzük meg, hogy melyik gyártó abroncsa miként teljesített. A 175/65 R 14 abroncsot 2018-ban egy Ford Fiestán tesztelték le nedves valamint jeges és havas útviszonyok között.

A tesztek elvégzése után jól látható, hogy két abroncs ért el jó minősítést, az egyik a Continental Winter Contact TS860 a másik a Dunlop Winter Response 2. A többi abroncs kielégítően teljesített, egyedül a Nankang Snow S3 kapott nem ajánlott minősítést és a Semperit Master-Grip 2 sem dicsekedhet túl jó teljesítménnyel. A Continental abroncsa a tavalyi évben is jeleskedett, így ebben az évben is erre számíthattunk. A Cool Chili technológia segítségével gyártott abroncs a havas, vizes és jeges útfelületen is brillírozott. A Dunlop fordított hóelvezető mintázata jobb tapadást eredményezett, ezért holtversenyben ő is elnyerte a jó minősítést.

 

A 205/55 R16 osztályú téli abroncsoknál a Continental Winter Contact TS 860, a Goodyear UltraGrip9 és a Dunlop WinterSport 5 ért el jó minősítést. Ebben az osztályban sem oszthatták ki a kiváló minősítést. A GoodYeart a 3D-BIS technológiája segítette hozzá a jó minősítés eléréséhez, amely abroncsot a kis- és közép kategóriás autókra gyártották. A Dunlop abroncsa a nedves úton mutatta meg tudását, melyet jóra értékeltek.

About the Author